NEXON Akadémia főoldal
   
ELÉRHETŐSÉG BELÉPÉS GY.I.K. REGISZTRÁCIÓ INFORMÁCIÓ
NEXON Akadémia bérletOnline konferenciákHR, MunkaügyGazdasági szakterületJogi szakterületKöltségvetési szektorOKJ-s képzésekSzoftveres képzésekTréningek
Főoldal :: Online konferenciák :: Hírek :: Lezajlott a negyedik alkalommal elindított Országos Bérügyviteli Bajnokság első fordulója
BerTb június 01.Hír
Észrevételek, kifogások és válaszok a negyedik OBB első fordulójának feladataihoz
A feladatok kidolgozását végző szakértők – felhasználva az eddigi OBB-ék tapasztalatit is – igyekeztek rendkívül körültekintő ódon megalkotni a forduló feladatait. Minden bizonnyal ennek döntő része volt abban, hogy az első forduló kapcsán mindösszesen néhány észrevételt kaptunk.
tovább >>

BerTb június 01.Hír
Lezajlott a negyedik alkalommal elindított Országos Bérügyviteli Bajnokság első fordulója
A NEXON április közepén ismét útjára indította – a 2 millió forint összdíjazású – IV. Országos Bérügyviteli Bajnokságot, amely élvezi a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakmai támogatását is.
tovább >>

 
Hírek

Lezajlott a negyedik alkalommal elindított Országos Bérügyviteli Bajnokság első fordulója

2016-06-01 11:14:04 - BerTb
 

A NEXON április közepén ismét útjára indította – a 2 millió forint összdíjazású – IV. Országos Bérügyviteli Bajnokságot, amely élvezi a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakmai támogatását is.

A bajnokság az előző években bevált módon (április, május, augusztus, szeptember hónapban egy-egy online és októberben egy jelenléti forduló szervezésével) zajlik.

Különdíjak átadása a IV. OBB indulásakor

Az OBB Versenyfelhívásban közzétettük, hogy a bajnokság szponzorálása nyitott, ezért üzleti partnereink számára van lehetőség különdíjak (nívódíjak) felajánlására is.

A Versenyfelhíváshoz már a tavalyi, 2015-ös esztendőben is több partnerünk csatlakozott (a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Kodolányi János Főiskola, a KOTK Oktatási Központ, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ és Perfekt Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Zrt.), akik jutalmakat és különdíjakat ajánlottak fel a bajnokságban legjobb teljesítményt nyújtó versenyzőknek.

Az érintett szervezetek közül – mivel hallgatók sajnos nem vettek részt a bajnokságban – csak hárman tudtak élni a lehetőséggel, akik úgy döntöttek, hogy a különdíjak átadását – a jutalmak aktuális képzésekhez kötődő jellegük miatt – a IV. OBB indulásának időpontjára, 2016. április 15-ére időzítik, s a díjazottak listáját, illetve a díjak értékét ekkor kívánták nyilvánosságra hozni. Ennek megfelelően a különdíjakat az alábbi versenyzők kapták:

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ 50-30-20 ezer forintos AJÁNDÉKUTALVÁNYÁNYT adományozott:

 • Gáspár Veronika (III. OBB első helyezettje)
 • Török Gábor (III. OBB második helyezettje) és
 • Kocsiné Almási Ágnes (III. OBB harmadik helyezettje) részére.

A Perfekt Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Zrt. KUPONT adományozott:

 • Demcsák Valéria részére, amelynek felmutatásával a III. OBB negyedik helyezettje ingyenesen részt vehet az ADÓTANÁCSADÓ KLUB egy tetszőleges budapesti előadásán.

A KOTK Oktatási Központ különdíját:

 • Törökné Szabó Ágnes (III. OBB ötödik helyezettje) nyerte, aki egy éven keresztül (2016. májustól 2017. április végéig) ingyen vehet részt a KOTK bármelyik szakmai továbbképző rendezvényén.

Azért, hogy az első tíz helyre befutó mezőny második fele se maradjon különdíj nélkül a NEXON Akadémia is csatlakozott a különdíjat felajánló szervezetek köréhez, s a versenyben 6-10. helyen végzőknek egy alkalommal ingyenes részvételt biztosít a 2016. évi TB Ankét egy tetszőleges alkalmán. Az UTALVÁNYOK címzettjei:

 • Fügedi Bernadett
 • Borosné Tóth Judit
 • Füleki-Garcsik Zsuzsanna
 • Füleki Magdolna és
 • Gács Alexandra.

A különdíjakat dokumentáló AJÁNDÉKUTALVÁNYÁNYOKAT, KUPONOKAT és az ingyenes RÉSZVÉTELT biztosító igazolásokat áprilisban postára is adtuk az érintetteknek, illetve közzétettük a www.berugyvitelibajnoksag.hu oldalon.

Díjak menet közben is

Örömteli, hogy a különdíjakat felajánló partneri körhöz 2016-ban két további intézmény: a HVG Kiadó Zrt. és a NEXON Akadémia is csatlakozott. Mindezeknek köszönhetően idén már arra is lehetőség nyílik, hogy ne csak a bajnokság végén, hanem annak folyamatában – a második fordulótól kezdődően – elért kimagasló teljesítményeket és töretlen versenyzői magatartást is díjazzuk.

Az egyes, egymástól jutalmazás szempontjából függetlennek tekintett fordulókhoz az alábbi jutalmak társulnak:

 • A második forduló után az a versenyző, aki a fordulóban 50 pont vagy afeletti eredményt ért el, 20%-os kedvezményt kap a NEXON Akadémia által meghirdetett (saját) rendezvényeinek bármelyikére. (A kedvezmény, amely más kedvezménnyel és bérlettel nem összevonható, 2016.október 31-ig használható fel!)
 • A harmadik forduló után az a versenyző, aki a fordulóban 50 pont vagy afeletti eredményt ért el, 30% kedvezményt kap – a felhasználhatósági időn belül – a HVG könyvek rendelésére.
 • A negyedik forduló után az a versenyző, aki bejut a legjobbak 30 fős csapatába – az adózás gyakorlati kérdéseire összpontosító – Adó folyóirat különszámát kapja meg a HVG Kiadó Zrt-től.

A „fordulóközi” jutalmakon túlmenően fent említett partnereink természetesen – a NEXON által biztosított 2 millió forintos összdíjazáson felül – 2016-ban is különdíjat adnak az első tíz helyre befutó versenyzőknek!

Nőtt az érdeklődés és aktivitás

A számok azt mutatják, hogy 2013. óta folyamatosan nő a verseny iránt érdeklődők száma, s a IV. Országos Bérügyviteli Bajnokságon már 1178 indulót számolhattunk meg.

Távoli hozzáférés a feladatokhoz

A versenyfeladatokhoz a http://elearning.nexon.hu oldalon, felhasználónévvel és jelszóval tudtak hozzáférni a résztvevők, amelyek megoldását egy alkalommal lehetett leadni az e-learning keretrendszerben.

A szakértői team által kidolgozott és a lektori team által validált elméleti és gyakorlati feladatok sikeres megoldásával továbbra is 100 pontot lehetett szerezni az első fordulóban.

Az első forduló eredményei

Az első forduló feladatainak megoldására – az eddigi gyakorlatnak megfelelően –egy hónap állt rendelkezésre. A feladatmegoldásban elért pontszám az e-learning keretrendszerben ‑ a feladat leadása után – azonnal megtekinthető volt.

Az összes induló közül 731 versenyző szerzett pontot. A forduló mind a négy feladatához hozzálátott és pontot ért el 546 fő. Az elérhető 100 pontból – átlagosan – 54 pontot értek el a résztvevők.

Tavaly 24 versenyző produkált 100 pontot az első fordulóban. Az idei első fordulóban 31 százpontos résztvevőnk van. de 11-en is csak egy ponttal maradtak el az elérhető 100 pontos maximumtól. Összesen közel 100-an nyújtottak 90 pontos vagy annál magasabb teljesítményt.

Az egyes feladatok során nyújtott átlagpontszámok:

 1. feladat: 15 (max. 20pont)
 2. feladat: 31 (max. 50pont)
 3. feladat: 9 (max. 15pont)
 4. feladat: 8 (max. 15pont)

Az első feladat – többek között – egy tolmács megbízási díjára és költségei elszámolására; keresőképtelen dolgozót betegsége esetén megillető táppénzre; munkaviszonyban álló dolgozó szabadságra jogosító idejére, valamint speciális dolgozói státuszok/munkaviszonyok témaköreire irányult.

A második feladat egy gyesen lévő, várandós dolgozó munkaszerződése alapján a munkavállaló részére 2016. február hónapra járó, munkáltató által számfejtendő bruttó jövedelem, az azt terhelő levonások, munkáltatói kötelezettségek és az átutalandó nettó járandóság kiszámítását kérte.

Igaz-hamis feladatok bizonyos megállapítások helyes/helytelen értelmezésére irányultak, közte a cafetéria juttatásokra; a munkába járást támogató költségtérítésre; a tanfolyami támogatásra; a munkabalesetre, illetve az üzleti ajándékra.

A feleletválasztós teszt – ráerősítve az Igaz-hamis feladatok egyes állításira is – kitért például az üzemi baleset következtében igénybe vehető ellátások fajtájára; az adómentesen nyújtható természetbeni juttatásokra; a szociális segélyre, valamint az úti balesetre.

Megkezdődött a második forduló

Május 15-én felkerültek az e-learning keretrendszerbe az OBB második forduló versenyfeladatai is.

A versenybe bekapcsolódni még most sem késő, hisz az OBB nem csak verseny, hanem egy szakmai fórum is, amely szervezett keretet igyekszik biztosítani a szakmai ismereteik bővítésére, az adó- és munkaügyi jogszabályok változásainak követésére és helyes alkalmazására. De arra is van reális esély, hogy a hátralévő három forduló során nyújtott magas pontszámmal még helyezést is lehet szerezni a bajnokságban, illetve az a versenyző, aki 50 pont vagy afeletti eredményt ért el, 20%-os kedvezményt kap a NEXON Akadémia egy rendezvényére.

 
Kapcsolódó rendezvények:
Dátum
Cím
Előadók
Információ
Jelen kategóriában nincs rendezvényünk!
Címkék:
Bér- és tb. ügyvitel (108), Országos Bérügyviteli Bajnokság (4)
 
Loading
Bejelentkezés


Rendezvénynaptár

 
Találkozzunk a Facebookon!Címkék
Munkaügy (486), Gazdaság (407), Jog (201), NEXON (181), Költségvetési intézmények (173), NEXONbér (168), Bérszámfejtés (166), Munka Törvénykönyve (156), Munkabér (138), Nyugdíj (138), Társadalombiztosítás (134), Egészségügy (119), Bér- és tb. ügyvitel (118), Kormány (100), Cafeteria (80), Szja (74), Polgári Törvénykönyv (72), kkv (69), Önkormányzatok (68), Adó (65), Munkáltató (59), NAV (58), Munkajog (56), Munkavállaló (55), Költségvetés (55), Kórházak (55), Adótörvények (53), Munkaidő (52), Járulék (51), HR (51), Tréning (44), Szabadság (42), Közalkalmazottak (40), Táppénz (38), Bérkompenzáció (37), gyed (35), Áfa (34), Adatvédelem (34), Egészségbiztosítás (33), Távolléti díj (33), Csődtörvény (31), Közbeszerzés (31), NGM (30), Szociális hozzájárulási adó (30), Kommunikáció (27), Munkaszerződés (27), Köztisztviselők (27), Oktatás (23), Munkahelyvédelmi akcióterv (23), Öngondoskodás (23), Kjt (21), Felnőttképzés (21), Szakképzési hozzájárulás (21), Társasági adó (21), csecsemőgondozási díj (20), Dr. Dudás Katalin (20), SZÉP kártya (20), Szakképzés (19), kata (19), OKJ (18), Dr. Bogdán Zsuzsanna (17), Erzsébet utalvány (17), Munkaügyi ellenőrzés (17), Hulladékgazdálkodás (16), Cégeljárás (16), Munkaviszony (16), Családjog (15), eva (15), kiva (15), Környezetvédelem (14), Kisvállalkozói adó (14), Motiváció (13), munkaidő-keret (13), Rehabilitáció (12), OEP (12), tb. kifizetőhelyek (12), Időgazdálkodás (12), Szocho (11), Stressz (11), Országos Bérügyviteli Bajnokság (11), Tranzakciós adó (11), Gyógyszertámogatás (11), Végrehajtás (11), Közszolgálati tisztviselői törvény (11), thgys (11), Munkabaleset (11), Online marketing (10), Havi bevallás (10), Ügyelet (10), Öröklési jog (10), Munkavédelem (10), Kiválasztás (10)