NEXON Akadémia főoldal
   
ELÉRHETŐSÉG BELÉPÉS GY.I.K. REGISZTRÁCIÓ INFORMÁCIÓ
NEXON Akadémia bérletOnline konferenciákHR, MunkaügyGazdasági szakterületJogi szakterületKöltségvetési szektorOKJ-s képzésekSzoftveres képzésekTréningek
Főoldal :: Cimke
 

Közbeszerzés hírek és rendezvények

Gazdasági május 26.Rendezvény
A KÖZBESZERZÉSEK GYAKORLATA AZ ÚJ KBT. ALAPJÁN - ESETJOGGAL!
Megoldás-orientált konzultáció az új közbeszerzési szabályokról
Több, mint fél évvel az új közbeszerzési törvény hatályba lépését követően már jól körbehatárolhatók azok az új kérdés- és problémakörök, amelyeket az új törvényi és végrehajtási rendeleti előírások felszínre hoztak. Rendezvényünkön a gyakorlat szempontjából kifejezetten lényeges témakörökre koncentrálunk, az időközben bekövetkezett kisebb jogszabály-változások bemutatásával, folyamatos konzultációs lehetőséget biztosítva. Bár az új törvény kapcsán még kevés döntőbizottsági határozat született, ezek kiemelése mellett egyes fontosabb témakörök kapcsán a korábbi törvény alapján született, de továbbra is érvényes jogesetek bemutatására is sor kerül. Célunk a közbeszerzésekben való sikeres működés elősegítése - ajánlatkérői és ajánlattevői oldalon egyaránt.
tovább >>

Gazdasági április 26.Rendezvény
A nemzeti eljárásrend szerinti eljárások lebonyolításának alkalmazási kérdései és gyakorlati megvalósítása az új Kbt. alapján

A nemzeti eljárásrend szerinti eljárások meghatározóak a közbeszerzési gyakorlat szempontjából, mivel leggyakrabban ezek útján valósulnak meg a közbeszerzések. Elengedhetetlen ezért, hogy az ajánlatkérők és ajánlattevők tisztában legyenek az eljárások buktatóival, nehézségeivel. Figyelemmel a téma fontosságára és a felmerülő kérdések, szabályok időigényére, rendezvényünk 5 órás!

Képzésünk ezért a 4 ajánlattevős és az összefoglaló tájékoztatással induló eljárások lebonyolításának, az eljárások alkalmazási kereteinek és a nemzeti eljárásrendben érvényesülő egyéb lehetőségek bemutatására koncentrál.


AKCIÓ!

Amennyiben az április 26-án, és a május 26-án megrendezésre kerülő Kbt. konferenciánkra is jelentkezik, úgy a májusi, „A KÖZBESZERZÉSEK GYAKORLATA AZ ÚJ KBT. ALAPJÁN” c. rendezvény képzési díjából
20% kedvezményt adunk!


tovább >>

Gazdasági október 28.Rendezvény
Hamarosan hatályban az új Közbeszerzési törvény

Az Országgyűlés 2015. szeptember 22-én elfogadta az új közbeszerzési törvényt, amely 2015. november 1-jén már hatályba is lép, ekkortól élesben kell alkalmazni az új szabályokat.

Az új törvény a korábbi jogszabály szabályozási logikájának megtartása mellett számos területen megreformálja a közbeszerzéseket. A változások elsődlegesen az új uniós irányelvek magyar jogba történő átültetését szolgálják, de egyben – a jogalkotó szándéka szerint – a hazai jogalkotási tapasztalatok beépítésére és a hazai gazdaság igényeinek megfelelőbb szabályozás kialakítására is irányulnak.

Ennek megfelelően összetett célrendszer áll a változások mögött: a közbeszerzések átláthatóságának biztosítása mellett célként jelenik meg az ajánlatkérő számára kedvező beszerzési eredmények elérésének elősegítése, az eljárások egyszerűsítése, gyorsítása, a vállalkozók adminisztratív terheinek csökkentése, a kkv-k helyzetbe hozása.

Szakértő előadóink segítségével gyorsan és hatékonyan tekintheti át az új törvény szabályozási jellegzetességeit, céljait és alapelveit, a változások főbb területeit és részleteit.

Képzésünk során a közbeszerzésekkel foglalkozó, illetve a közbeszerzésekkel érintett szakemberek számára lehetőséget biztosítunk az új törvény rendszerének és főbb szabályainak gyors és hatékony elsajátítására, illetőleg – a rendelkezésre álló időkeretek között – a már rendelkezésre álló végrehajtási rendeletek legfontosabb előírásainak áttekintésére. Szakértő előadóink a legfontosabb témaköröket gyakorlatorientáltan mutatják be, egyúttal folyamatosan konzultációs lehetőséget biztosítva.

Tekintse át előadóink segítségével az új törvény szabályozási jellegzetességeit, céljait és alapelveit, a változások főbb területeit és részleteit!


tovább >>

Jogi április 10.Rendezvény
A közbeszerzési törvény 2014. márciusi módosításai és a 2014-es közbeszerzési irányelvek újdonságai

Jogi Fórum - NEXON-Milton közös rendezvény.

A 2013. júliusi módosításokat követően most az új Polgári Törvénykönyv hatályba lépése miatt vált szükségszerűvé a közbeszerzési szabályok pontosítása, mely egyben alkalmat adott az elmúlt időszak jogalkalmazási problémáinak – például a hiánypótlási szabályokkal kapcsolatos anomáliáknak – a törvényben való korrigálására. A Kbt. módosítással szinte egy időben lépnek hatályba az új uniós közbeszerzési irányelvek, melyek érdemi változásokat hoznak a közbeszerzési eljárások gyakorlati lebonyolítása körében. A közbeszerzések szereplőinek meg kell ismerkedniük az olyan új jogintézményekkel, mint az online közbeszerzés, a MEAT kritériumok, az életciklus költség, vagy az egységes európai közbeszerzési irat.

A konferencián Dr. Guba Zoltán ügyvéd, hivatalos közbeszerzési tanácsadó, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Kereskedelmi Jogi Tanszék meghívott oktatója mutatja be a közbeszerzési szabályok módosításait, az irányelvek újdonságait, ezentúl az elmúlt időszak jelentősebb gyakorlati problémáival kapcsolatos hivatalos álláspontokat ismerteti, konzultációs lehetőséget biztosítva a résztvevőknek.


tovább >>

Gazdasági augusztus 28.Rendezvény
A közbeszerzési törvény változásai

Felkészült már a Kbt. július 1-jén hatályba lépett módosításainak alkalmazására?

2013. július 1-jén a Kbt. módosításának jelentős része hatályba lépett. A törvény egyes, és lényeges szabályait a módosítás jelentős mértékben érinti, melyből adódóan a közbeszerzési eljárás szereplőinek a korábbi gyakorlatot is újra kell gondolniuk, „értelmezniük”. Ebben nyújt segítséget előadásunk, ahol gyakorlott szakértőkkel, gyakorlatias megközelítés mellett nyílik lehetőség a módosított rendelkezések szakmai konzultáció keretében történő megvitatására.


tovább >>

Költségvetés február 14.Rendezvény
Közbeszerzési eljárások 2013-ban
A konferencián bemutatásra kerülő gyakorlatok ajánlatkérők és ajánlattevők számára segítenek a jogszerű eljárás feltételeinek megteremtésében és a sikeres ajánlattételben.
tovább >>

Költségvetés szeptember 27.Rendezvény
Közbeszerzési aktualitások, joggyakorlat és tapasztalatok az új közbeszerzési törvény alkalmazását illetően
Az új Kbt. több mint fél éves hatályba lépését követően már körvonalazódnak a törvény és rendeletei alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok. Nem könnyű a korábbi automatizmust félretenni, és adott esetben egészen új szemlélettel megközelíteni az egyes közbeszerzési eseteket, problémákat. Konferenciánkon arra vállalkozunk, hogy gyakorlott szakértő bevonásával bemutassuk az eddig eltelt időszak tapasztalatát, a gyakorlat során felmerült kérdéseket. Ennek során érinteni fogjuk különösen:
tovább >>

Költségvetés május 08.Rendezvény
A közbeszerzési törvény és végrehajtási rendeletei

tovább >>

Gazdasági április 17.Rendezvény
A zöld közbeszerzés gyakorlata

tovább >>

Költségvetés március 21.Rendezvény
Az új közbeszerzési törvény gyakorlata

tovább >>

Bejelentkezés


 
Címkék
Munkaügy (486), Gazdaság (407), Jog (201), NEXON (181), Költségvetési intézmények (173), NEXONbér (168), Bérszámfejtés (166), Munka Törvénykönyve (156), Munkabér (138), Nyugdíj (138), Társadalombiztosítás (134), Egészségügy (119), Bér- és tb. ügyvitel (118), Kormány (100), Cafeteria (80), Szja (74), Polgári Törvénykönyv (72), kkv (69), Önkormányzatok (68), Adó (65), Munkáltató (59), NAV (58), Munkajog (56), Munkavállaló (55), Költségvetés (55), Kórházak (55), Adótörvények (53), Munkaidő (52), Járulék (51), HR (51), Tréning (44), Szabadság (42), Közalkalmazottak (40), Táppénz (38), Bérkompenzáció (37), gyed (35), Áfa (34), Adatvédelem (34), Egészségbiztosítás (33), Távolléti díj (33), Csődtörvény (31), Közbeszerzés (31), NGM (30), Szociális hozzájárulási adó (30), Kommunikáció (27), Munkaszerződés (27), Köztisztviselők (27), Oktatás (23), Munkahelyvédelmi akcióterv (23), Öngondoskodás (23), Kjt (21), Felnőttképzés (21), Szakképzési hozzájárulás (21), Társasági adó (21), csecsemőgondozási díj (20), Dr. Dudás Katalin (20), SZÉP kártya (20), Szakképzés (19), kata (19), OKJ (18), Dr. Bogdán Zsuzsanna (17), Erzsébet utalvány (17), Munkaügyi ellenőrzés (17), Hulladékgazdálkodás (16), Cégeljárás (16), Munkaviszony (16), Családjog (15), eva (15), kiva (15), Környezetvédelem (14), Kisvállalkozói adó (14), Motiváció (13), munkaidő-keret (13), Rehabilitáció (12), OEP (12), tb. kifizetőhelyek (12), Időgazdálkodás (12), Szocho (11), Stressz (11), Országos Bérügyviteli Bajnokság (11), Tranzakciós adó (11), Gyógyszertámogatás (11), Végrehajtás (11), Közszolgálati tisztviselői törvény (11), thgys (11), Munkabaleset (11), Online marketing (10), Havi bevallás (10), Ügyelet (10), Öröklési jog (10), Munkavédelem (10), Kiválasztás (10)
Loading