milton.hu főoldal
   
RSS-Rendezvények
ELÉRHETŐSÉG BELÉPÉS GY.I.K. REGISZTRÁCIÓ INFORMÁCIÓ
MunkaügyGazdasági szakterületBér- és tb. ügyvitelKöltségvetési intézmények, ÖnkormányzatokNexon szoftver képzésekJogTréningekNEXON Akadémia bérletOKJ-s képzések
Főoldal :: Munkaügy :: Hírek
HR, Munkaügy július 04.Hír
A HR-szakma új minőségét kínáló másoddiplomás képzés indul Magyarországon
Az üzletfejlesztésre és a nemzetközi környezetre felkészített személyügyi szakemberek a vezetés stratégiai partnerei lehetnek az üzleti célok megvalósításában.
tovább >>

HR, Munkaügy május 28.Hír
Alkotmányellenes egy kismamákra vonatkozó rendelkezés
Alaptörvény-ellenes a munka törvénykönyvének az a rendelkezése, amely szerint a várandós nőt csak akkor illeti meg a felmondási védelem, ha állapotáról még a felmondás közlése előtt beszámolt munkáltatójának - mondta ki az Alkotmánybíróság, és keddi határozatával megsemmisítette a kifogásolt rendelkezést.
tovább >>

HR, Munkaügy május 28.Hír
Elkeserítő adatok a magyar munkahelyekről
Minden második cég megbukik a munkaügyi ellenőrzéseken, sok a gond a feketemunkásokkal, a bérezéssel, de a munkaidő hosszával is - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának friss jelentéséből.
tovább >>

HR, Munkaügy március 10.Hír
A HR értékajánlata üzleti érdekek, egyéni hitek és szakmai meggyőződések tükrében
Az eddigi cikkekben több szemszögből is vizsgáltuk a 2013. évi kutatásunk eredményeképpen kirajzolódó eltérő HR működési modelleket. A szervezeti struktúra, a vezetőkkel való együttműködés és a HR Business Partner szerep betöltéséhez szükséges kompetenciák vizsgálata mellett a kutatás során az is egyre izgalmasabbá vált számunkra, hogy milyen értékajánlat húzódik meg az egyes modellek mögött.
tovább >>

HR, Munkaügy március 06.Hír
HR Business Partner kutatás Magyarországon
Gyors elterjedése alapján a HR Business Partner modell a korszerű HR-működés egyik sarokkövének tűnik. Vajon mennyire egységes célok, elvek és gyakorlatok állnak a koncepció népszerűsége mögött, és mennyire váltja be a hozzá fűzött reményeket? Az alábbiakban bemutatjuk annak a 2013-ban, az OD Partner Kft. vezetésével végzett gyakorlatorientált kutatási programnak a kereteit, melynek célja a HR Business Partner modell hazai tapasztalatainak, dilemmáinak és a legjobb gyakorlatainak összegyűjtése és megosztása volt.
tovább >>

 

A HR-szakma új minőségét kínáló másoddiplomás képzés indul Magyarországon

2014-07-04 09:51:15 - HR, Munkaügy
 
Az üzletfejlesztésre és a nemzetközi környezetre felkészített személyügyi szakemberek a vezetés stratégiai partnerei lehetnek az üzleti célok megvalósításában.

Közös programok kidolgozásával és megvalósításával kívánja új szintre emelni a HR-képzést Magyarországon a humánügyvitelben piacvezető NEXON és a Kodolányi János Főiskola.

A főiskola oktatói a NEXON szakembereivel együtt olyan megújított tematikát állítottak össze, aminek eredményeként egy piacképes szakmát adó másoddiplomás képzés jön létre. A szakirányú továbbképzés célja, hogy az itt végző személyügyi szakemberek kiléphessenek az adminisztratív HR feladatok sablon tevékenységéből, és a vállalatvezetés üzleti partnereként járuljanak hozzá a vállalat sikeréhez.

A képzésre nem csak közgazdász végzettséggel, hanem bármely alap- vagy mesterképzésben szerzett oklevéllel lehet jelentkezni. A két féléves Személyügyi üzleti szervező szakirányú továbbképzés gyakorlati hátterét és az oktatók egy részét a NEXON biztosítja.

A Budapesten és Székesfehérváron induló oktatás hallgatói megismerhetik a HR-menedzsment hazai és nemzetközi gyakorlatát, a tanulás- és tehetségmenedzsmentet, továbbá a szervezetfejlesztés, a karriertanácsadás, a változásmenedzsment, a coaching legújabb módszertanát és a gyakorlati jellegű tantárgyak egész sorát.

A megújult szakról Dr. Hoffmann Orsolya PhD, a Kodolányi János Főiskola felnőttképzési- és nemzetközi rektor-helyettese így beszélt: „ A program elkészítése óta eltelt években a szakma tovább fejlődött, a humán erőforrás menedzsment területén új tartalmak és kompetencia elvárások jelentek meg. Célunk, hogy a másoddiplomás oktatásban ne csak munkatársakat, hanem az üzleti élet igényeinek maximálisan megfelelő szakismeretekkel rendelkező menedzsereket képezzünk ”.

„Pontosan látjuk, hogy milyen szakemberekre van – lenne – szükség a piacon, ezért örömmel vállaltuk a közreműködést a képzés megújításában és megvalósításában. A legjobb eredménnyel végzőknek lehetőségük lesz gyakornokként csatlakozni cégünkhöz.” – mondta el Szücsy Márton, a NEXON Akadémia igazgatója.

További információ:                    

Veszprémi Judit felnőttképzési igazgató,
Email:
felnottkepzes@kodolanyi.hu
Telefon: +36 (22) 543 475

Héray Katalin, NEXON, marketing vezető
E-mail:
heray.katalin@nexon.hu
Telefon: 06-20/984-72-55


 
Kapcsolódó rendezvények:
Dátum
Cím
Előadók
Információ
Jelen kategóriában nincs rendezvényünk!
Címkék:
Gazdaság (108), HR (16), Kodolányi János Főiskola (1), NEXON (61), Személyügyi üzleti szervező (1)
 
Loading
Bejelentkezés
E-mail cím:
Jelszó:
 
Elfelejtettem a jelszavamat
Regisztráció
Rendezvénynaptár

 
Találkozzunk a Facebookon!Címkék
Munkaügy (428), Gazdaság (381), Jog (191), Költségvetési intézmények (169), Munka Törvénykönyve (149), Munkabér (132), Nyugdíj (128), Egészségügy (119), Kormány (100), Adó 2013 (96), Bérszámfejtés (85), Cafeteria (72), Polgári Törvénykönyv (70), kkv (69), NEXON (69), Önkormányzatok (68), Adó 2012 (65), Adó (62), Társadalombiztosítás (59), nexONBÉR (57), Szja (56), NAV (55), Kórházak (55), Adótörvények (53), Költségvetés (52), Munkavállaló (49), Munkáltató (49), HR (39), Szabadság (39), Járulék (38), Bérkompenzáció (37), Tréning (36), Közalkalmazottak (36), Adatvédelem (34), Távolléti díj (33), Munkaidő (33), Áfa (32), Csődtörvény (31), NGM (30), Közbeszerzés (28), Köztisztviselők (27), Bér- és tb. ügyvitel (25), Munkahelyvédelmi akcióterv (23), Oktatás (23), Öngondoskodás (22), Szociális hozzájárulási adó (21), Társasági adó (21), Munkaszerződés (21), Kommunikáció (20), Egészségbiztosítás (20), SZÉP kártya (19), kata (18), Munkajog (18), Szakképzési hozzájárulás (18), Kjt (17), Erzsébet utalvány (17), Hulladékgazdálkodás (16), Cégeljárás (16), eva (15), kiva (15), Táppénz (15), Családjog (15), Felnőttképzés (15), Dr. Dudás Katalin (15), Kisvállalkozói adó (14), Környezetvédelem (14), Munkaügyi ellenőrzés (14), Szakképzés (14), OKJ (13), gyed (13), Motiváció (12), Gyógyszertámogatás (11), Időgazdálkodás (11), Közszolgálati tisztviselői törvény (11), Végrehajtás (11), Stressz (11), thgys (11), Tranzakciós adó (11), Öröklési jog (10), Online marketing (10), Rehabilitáció (9), Btk. (9), Szociális ellátás (9), Közfoglalkoztatás (9), OEP (9), Kttv (9), Adó 2014 (9), Kiválasztás (9), Ügyelet (8), Dologi jog (8), Marketing (7), Illeték (7), Kbt. (7), Kereskedelem (7), Asszertív kommunikáció (7), Teljesítményértékelés (7), Számlázás (7), Art (7), Számvitel (6), Adó 2015 (6), Szerződési jog (6), Termékdíj (6), Felsőoktatás (6), Konfliktuskezelés (6), Kötelmi jog (6), Zöld Növekedés (6), eho (5), gyes (5), Könyvelés (5), Emmi (5), Kártérítési jog (5), Bíróság (5), Munkavédelem (5), Gyámügy (5)